به گزارش قدس آنلاین، دکتر مهدی قلیان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: این طرح از ۲۶ بهمن ماه آغاز و تا هشتم اردیبهشت سال آینده به منظور برنامهریزی دقیقتر و انجام مداخلات برای بهبود شیوه زندگی و سلامت مردم در قالب «مطالعه استپس» اجرا میشود.
وی افزود: پیمایش استپس بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت تمرکز دارد و دارای سه گام پرسشگری با پرسشنامه (گام اول)، انجام سنجشهای جسمانی(گام دوم) و اندازه گیری آزمایشگاهی(گام سوم) است. درخواست دارم تا در صورت مراجعه ماموران بهداشتی که دارای معرفینامه و کارت معتبر شناسایی هستند، با آنان همکاری شود.
براساس پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علومپزشکی مشهد، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در ایران از سال ۱۳۸۳ برنامه مراقبت عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر پس از قریب دو سال مطالعه و آزمون، ظرفیتسازی و جلب حمایت همه جانبه با محوریت مرکز مدیریت بیماریها و همراهی دانشگاههای کشور آغاز شد و تا به حال هفت پیمایش کشوری به اجرا در آمده است.
قلیان با بیان اینکه «بیماریهای غیرواگیر عامل حدود ۸۰ درصد موارد مرگ و میر به شمار میرود و پایه پیشگیری از این بیماریها شناسایی عوامل خطر اولیه و پیشگیری و کنترل آن است»، خاطر نشان کرد: بیماریهایی همچون دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی به همراه عوامل خطری شامل کمتحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات، مهمترین علتهای مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر هستند که احتمال مرگ ناشی از بیماریهای غیرواگیر را افزایش میدهند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما